El municipi de Sant Vicent té 59.000 habitants dels quals es calcula que 7000 persones tenen el valencià com a primera llengua o la parla habitualment, vora un 12% de la població. Un fet que ha estat ignorat sistemàticament malgrat existir des de 1982 una llei que regula l’ús del valencià en tots els àmbits, també en l’administració local.
La realitat del bilingüisme existent al carrer, ara també serà una realitat en la comunicació oficial de l’Ajuntament quatre dècades després. Un pas més en el compliment de la Llei 4/1982 d’Ús i Ensenyament que atorga drets lingüístics a tota la ciutadania en les dues llengües oficials.
Ramon Leyda, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Sant Vicent afirma que «és un primer pas. Resta molt de camí a recórrer en matèria de normalització lingüística però la nostra obligació és vetlar pels drets lingüístics de tots i totes sense excepció».
Finalment, Leyda assevera que «tots els grups polítics amb representació municipal vam aprovar una moció perquè el valencià estiguera present en tots els àmbits d’ús i el moviment es demostra caminant. L’oficialitat real i efectiva del valencià ha d’estar garantida».